fbpx

Няма как ТОЛ системата ни скоро да бъде изплатена

тол такси, тол система

Скоро няма да изплатим тол системата, коментира регионалният министър Комитова в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по Тв+ и ТВ1.

Тя обясни, че на среща с фирма „Капш“, която е изградила и поддържа системата, е поискала информация колко пари сме инвестирали и колко средства са генерирани от работата на системата за една година, защото трябва да е ясно за колко време ще се изплати.

От фирмата са заявили, че това зависи от таксите, които се събират от тежкотоварния трафик и от дължината на мрежата, върху която е разпростряна.

В момента тол системата обхваща 3100 км републикански пътища и магистрали, а според фирмата, тя трябва да се разположи върху 18 000 км, за да бъде ефективна.

Ние скоро не предвиждаме обхват от 18 000 км, което означава, че скоро няма да изплатим тол системата“, констатира Комитова.

Тя подчертава, че в Агенция „Пътна инфраструктура“ по тол системата работят около 900 човека, купена е и техника. И в същото време по договор за пет години е наета външна фирма за поддръжка, която получава не малко средства всеки месец.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"