fbpx

Петков заминава за икономическия форум в Давос

На 25 и 26 май премиерът Кирил Петков ще бъде в Швейцария за участие в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос. През първия ден той ще се включи в дискусия на тема „Изгубено десетилетие?”, посветена на предизвикателствата, пред които днес е изправен светът и пътищата за тяхното преодоляване, съобщават от Дондуков 1.

По-късно вечерта министър-председателят ще бъде гост на вечеря, давана от Бьорг Бренде, президент и член на управителния съвет на Световния икономически форум.

Годишната среща на Световния икономически форум, която се провежда в периода 22-26 май, е под мотото „Историята в повратна точка: правителствени политики и бизнес стратегии“.

Форумът ще събере над 2000 икономически и политически лидери, интелектуалци, журналисти и експерти от целия свят, който ще имат възможност да дискутират широк кръг актуални въпроси, сред които възстановяване на глобалното сътрудничество, възвръщане на икономическото равновесие, борба с измененията на климата, трансформация на индустрията, иновации, управление и киберсигурност и др.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"