fbpx

По къси гащи Борисов представи от болницата проектокабинета на ГЕРБ

По анцунг и къси гащета премиерът в оставка Бойко Борисов представи министрите, които ГЕРБ ще предложи, когато днес номинираният за премиер Даниел Митов получи от президнта мандат за съставяне на правителство.

Събитието, предавано във фейсбук, се проведе в болнична обстановка, където вчера Борисов претърпя операция на менискуса си след футболно мачле.

Кандидатите за министри бяха извикани в болницата, за да участват в презентацията на проектокабинета.

В новото правителство има 8 нови лица, сред които двама бивши колеги на Слави Трифонов – Любен Дилов-син, номиниран за министър на туризма и перкусиониста Калин Вельов, който трябвда да поеме културата.

Останалите номинирани за министри, които ще са и вицепремиера, са: лидерът на СДС Румен Христов – на отбраната; Екатерина Захариева – на външните работи; Томислав Дончев – на еврофондовете.

Новите в предложеното правителството са Александър Иванов – министър на регионалното развитие; Ивелина Василева – на околната среда; Жечо Станков – на икономиката; Делян Добрев – на енергетиката.

В кабинета остават досегашните министри: Кирил Ананиев – на финансите; Деница Сачева – на социалната политика; Десислава Ахладова – на правосъдието; Костадин Ангелов – на здравеопазването; Десислава Танева – на земеделието; Красен Кралев – на спорта; Красимир Вълчев – на образованието; Христо Терзийски – на вътрешните работи.

Шансовете този кабинет да бъде приет от парламента са почти нулеви, затова може би вчера Томислав Дончев коментира, че е възможно ГЕРБ да покаже, че е изпълнил мандата, но да не внесе проектокабинета за гласуване в парламента.

От думите на Борисов стана ясно, че ГЕРБ ще опитат да договарят днес и утре подкрепа от останалите партии в парламента и в четвъртък ще обявят намеренията си.

Разбра се още, че премиерът в оставка не възнамерява утре да отиде в парламента, макар, че ще бъде изписан от болница. Причината е в няколко „злобни и истерични жени“ – Мая, Корнелия, Капон. Които искали „да викат и да правят патаклама в парламента“.

Час и половина по-късно, на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев връчи на номинирания от ГЕРБ Даниел Митов мандат за съставяне на нов кабинет. Митов има една седмица срок да стори това.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"