fbpx

Предприемачът Пламен Николов номиниран за премиер на страната

44-годишният предприемач и депутат от „Има такъв народ“ Пламен Николов е номинацията на партията за премиер на България.

В 17 часа Николов и зам. председателите на ИТН влязоха в президентството, където Румен Радев връчи проучвателния мандат за съставяне на кабинет. Партията на Трифонов има една седмица да изпълни мандата.

Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваления корупционен модел на властта. Време е да разберат как и с кои личности, заяви държавният глава.

Твърде много неотложни проблеми се трупат, за да дапуснете провал. Вярвам, че го осъзнавате, добави Радев

За мен е изключителна чест да присътвам тук и да получа този мандат от Вас, ще направя всичко възможно всичко да бъде в установените законови срокове, заяви кандидат-премиерът Николов.

До последния момент се считаше, че кандидатът ще бъде адвокатът Петър Илиев, но явно плановете на „Има такъв народ“ са се променили.

Междувременно пред бТВ Николай Хаджигенов от „Изправи се, БГ! Ние идваме“ посочи, че на днешна среща с „Има такъв народ“ са били попитани дали ще подкрепят за премиер Петър Илиев. Отговорът е бил – не.

Пламен Николов има над 15 години опит в бизнес развитието и управлението на проекти. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специализирал е в Klagenfurt Alpen-Adria Universitat, Австрия. Преминал е и през „Ръсел Уайз Академи“ в Сан Франциско, САЩ. Работил е с големи клиенти като „Амазон“, „Уигъл“, „Интерспорт“, „Спортона“, ЕМАГ, плувни федерации, олимпийски национални комитети.
Николов е бил генерален мениджър на европейския офис на американската компания FINIS – един от световните лидери в производството на технологични плувни продукти.
Николов е част от екипа в сектор „Образование“, в „Има такъв народ“ се озовава след събеседванията, които Трифонов и сценаристите му провеждаха в подготовката на политическия си проект.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"