fbpx

Прокуратура и ДАНС тръгват по следите на скъпия ток

Специализираната прокуратура и ДАНС са започнали проверка по сигнала на работодателските организации във връзка с цените на електроенергията в сегмента „дан напред“.

От държавногто обвинение съобщиха, че веднага след получаването на сигнала в Специализираната прокуратура, той е разпределен на случаен принцип на прокурор.

Става ясно още, че наблюдаващият прокурор лично е изискал документи и информация от Министерство на енергетиката, Български енергиен холдинг, Българска независима енергийна борса и други институции, с цел да се установи налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, в частност такова от компетентността на Специализираната прокуратура.

Наблюдаващият прокурор е постановил и извършването на отделни действия по проверката от страна на ДАНС.

Припомняме, в сигнала си бизнесът изтъква, че има обосновано предположение за действие на организирана престъпна група във връзка с рекордните цени на тока.

В същото време доскорошният зам. министър на енергетиката Александър Николов също допусна, че е възможно кризата с цената на тока да е предизвикана от действия с цел саботаж на стабилността.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"