fbpx

ПСЖ предупреди част от феновете си, че дължат данък печалба

Елитният френски футболен клуб Пари Сен-Жермен предупреди привържениците си, че техните доходи, получени от препродажба на билети през официалната платформа на клуба, могат да бъдат обложени от данъчната администрация, съобщава Le capital.fr.

Отсега, в края на всяка данъчна година ще трябва да декларирате доходите, получени от препродажба на билети през 12-те предходни месеца“, пише в съобщение на ПСЖ, изпратено по електронната поща до феновете на клуба. Условието е общата сума от продажбите да надхвърля 3000 евро.

Столичният клуб прави много добре, че предупреждава привържениците си, тъй като според закона за борба с измамите от 23.10.2018 г., всеки е длъжен да декларира общата сума на приходите си. За да не бъдат феновете неприятно изненадани и с цел да ги облекчи, ПСЖ им е изпратил точна справка за осъществените препродажби в течение на годината.

От много години абонатите и обикновените фенове могат да препродават билетите на сайта за продажба на билети на клуба. Това позволява на купувачите да избегнат черния пазар и да са сигурни, че имат валидни билети, когато преминават през контролата на стадиона.

Често продавачите на билети могат да реализират една значителна печалба, като се има предвид силното търсене за най-интересните мачове през сезона и преди всичко за тези от Шампионската лига. За кратко време абонаментът може да донесе печалба, въпреки комисионната, която си взема клубът.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"