fbpx

Шефът на метрологията оглави Държавната петролна компания

Шефът на Българския институт по метрология Паун Илчев е новият изпълнителен директор на Държавната петролна компания, показва Търговският регистър, цитиран от БНР.

В Управителния съвет влизат още Ралица Георгиева, която ще е заместник на Илчев, и Радостина Белчева, която става председател на борда на директорите. Мандатът на тримата е петгодишен.

Държавната петролна компания бе създадена миналата година и промотирана от бившите министри Владислав Горанов и Емил Караниколов с идеята да има прозрачност на пазара и да се постигната по ниски цени на горивата за потребителите.

Според регистъра предмета на дейност на компанията е създаване, съхраняване, опазване, обновяване и продажба на държавните резерви и военновременните запаси от нефт и нефтопродукти. Друга нейна задача е управление, поддръжка, експлоатация и изграждане на петролни бази за съхранение на резерви и запаси от нефт и нефтопродукти.

Като директор на метрологията Илчев е бил и член на закритата вече Държавна комисия по хазарта, която пе сред основните действали „лица“ по време на скандала с Васил Божков и невнесените в хазната 700 млн. лева, припомня КлубZ. Изтъква се още, че в момента няма никаква яснота кога новата компания ще започне дейност по разкривансе на данъчни складове и държавни бензиностанции.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"