fbpx

Строежът на магистрала „Рила“ отново на дневен ред

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Апостол Минчев е подчертал, че изграждането на Автомагистрала „Рила“ би подпомогнало развитието на туризма в Югозападна България, както и икономическите инициативи на региона. Той напомня, че идеята за строителството на автомагистралното трасе датира повече от 20 години като далечен южен обход на София, но за това време нищо не е реализирано и изрази надежда процедурите по нея да стартират в близко бъдеще.

Минчев заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Тодор Анастасов участва в кръгла маса на тема „Автомагистрала „Рила” – свързаност, коридори, перспективи”, организирана от Форума за балкански транспорт и Научно-техническия съюз по транспорта.

По думите му още, идеята за строителството на автомагистрала „Рила“, известна като далечен южен обход на София, свързващ автомагистралите “Струма”, “Тракия” и Хемус”, е изключително добра от гледна точка на свързаността и извеждането на трафика извън София.

Минчев е на мнение, че е трудно да се убеди държавното ръководство в необходимостта от в пъти повече средства за поддържането на пътната мрежа такава, каквато би трябвало да бъде тя в европейска страна, както и да продължи и да се подобри строителството на автомагистрали, което е започнало, но не върви добре.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"