fbpx

Не слушайте Горанов и не вдигайте данъците, призова кметовете Славчо Атанасов

Не слушайте министър Горанов и не вдигайте данъците. Този призив към новоизбраните кметове отправи депутатът от „Обединени патриоти“ и бивш кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Думите му, цитирани от „Сега“, бяха по повод казаното в петък от финансовия министър, че местните данъци са ниски, трябва да се вдигнат, в противен случай кметовете да не искат пари от държавата.

Атанасов цитира световни икономисти, които прогнозират криза до две години и които подчертават важността на потреблението за развитието на държавата. Колкото повече свободни средства има у хората, които те могат да харчат, толкова по-добре за бизнеса. По-големият ресурс, с който разполагат хората, ще те завърти в икономически оборот, ще се запазят работните места и ударът на кризата ще бъде по-поносим, коментира Атанасов.

Той е категоричен, че вдигането на данъците ще е груба грешка, допусната и от предишния финансов министър Дянков. Тогава като кмет на Пловдив Атанасов не го послушал, дори намалил данъците, а времето показало, че бил прав.

Депутатът прогнозира, че повишаването на местните данъци ще доведе до свиване на потреблението, оборотите на фирмите ще паднат , бюджетите на семействата ще се свият, хората ще обеднеят още повече и ще консумират по-малко, което е смъртоносно за всяка една икономика.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"