fbpx

10 организации и личности в спор за наградите „Икономика на светло“ на АИКБ

За десети път Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) връчва наградите „Икономика на светло“.

За 2022 г. 10 организации и личности ще спорят за призовете в три категории:

  • За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към неформалната икономика;
  • За личност или организация, допринесли за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция;
  • За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата.

Целта на АИКБ с този ежегоден и добил вече популярност конкурс е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика.

Наградите са част от цялостната дейност на АИКБ за повишаване обществената нетърпимост към сивата икономика, поощряване предприемането на активни действия в тази посока и популяризиране градивната роля на бизнеса в обществото за подобряване на социално-икономическата среда.

Официалната церемония по връчването на наградите на 13 март в София Хотел Балкан ще бъде открита от служебния премиер Гълъб Донев в присъствие на представители на изпълнителната и законодателната власт, на бизнеса, неправителствените организации, социалните партньори, медии.

Номинациите са направени чрез широко обществено допитване сред членовете на Асоциацията на индустриалния капитал в България, всички социални партньори, членовете на Обществения съвет за ограничаване и превенция на неформалната икономика, в чиито състав влизат представители на редица държавни институции, и медиите.

Победителите ще се излъчат чрез тайно гласуване от голямо експертно жури, което е съставено от 100 изявени личности: видни икономисти, общественици, представители на медиите, членове на Националния и Контролния съвет на АИКБ, на Обществения съвет за Ограничаване и превенция на неформалната икономика и недекларираната заетост и др.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"