fbpx

Bosch отваря в Дрезден фабрика за автомобилни сензорни чипове

Германската технологична група Bosch оповести, че ще отвори фабрика за автомобилни чипове в Дрезден през юни в стремеж да затвърди лидерството си в сензорните чипове, които ще стимулират индустрията на електрическите автомобили, съобщава Ройтерс.

Заводът, в който са инвестирани 1 милиард евро ще произвежда сензорни чипове, които да бъдат инсталирани в електрически и хибридни електрически превозни средства.

Bosch започна тестването на напълно автоматизираното производство на прототипни чипове, стъпка към започване на пълномащабно производство в края на годината, се казва в съобщението.

Заводът няма да произвежда всички видове чипове, които в момента липсват на пазара, причинявайки смущения в глобалната автомобилна индустрия, а само така наречените микрочипове ASIC (специфични за приложението интегрални схеми).

Във фабриката, частично финансирана от провинция Саксония и федералното правителство в Берлин, ще работят 700 души. Местните и федералните правителства искат да направят Дрезден център за изследвания и производство на полупроводници.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"