fbpx

Опасенията за световната икономика натискат цените на петрола

Цените на петрола падат, чакат се преговорите между Китай и САЩ

Цените на петрола паднаха в началото на седмицата на фона на опасенията за световната икономика и влиянието на този фактор върху търсенето на горива.

Фючърсите на Brent намаляха с 0,15% до 59,33 долара за барел, докато американските фючърси на WTI спаднаха с 0,1% при $ 53,74 за барел, съобщи Ройтерс.

Натискът върху цените за втората поредна сесия се дължи на признаци за поддържане на високо ниво на предлагане, както и от опасения за растежа на икономиката на Китай, който е най-големият вносител на петрол в света.

Русия, вторият по големина производител на петрол в света, обяви в неделя, че не е изпълнила изцяло своите задължения по глобалния пакт за намаляване на производството през септември.

Преговорите между Кувейт и Саудитска Арабия за възобновяване на производството в съвместни блокове с капацитет 500 000 барела на ден в така наречената неутрална зона също говорят за възможно увеличение на предлагането.

Въпреки че участниците на пазара смятат, че групата на ОПЕК + може да реши да удължи съкращаването на производството по време на срещата през декември, икономическите прогнози предизвикват опасения относно търсенето на петрол.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"