fbpx

Данъчната декларация за недвижими имоти – вече и онлайн

онлайн търговия

Можем да подаваме вече данъчна декларация за недвижимите имоти и по електронен път, съобщава Държавна агенция „Електронно управление“, цитирана от БНР.

Агенцията предоставя възможност за подаване по електронен път на Данъчна декларация по чл.14 от Закона за местните данъци и такси за облагане с данък върху недвижимите имоти.

Услугата за подаване по електронен път на Данъчна декларация по чл.14 от Закона за местните данъци и такси за облагане с данък върху недвижимите имоти е достъпна за потребителите на Единния портал за достъп до електронни административни услуги на този адрес.

Общо 117 общински администрации предоставят услугата чрез Единия модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни услуги разработен от Държавна агенция „Електронно управление“, посочват от агенцията.

Към останалите общински администрации декларацията се заявява чрез Системата за сигурно електронно връчване в съответствие с чл. 26, ал. 5 от Закона за електронно управление, допълват още от Държавната агенция „Електронно управление“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"