fbpx

Българка избрана от ЕК в състава на High Level Forum на Съюза на капиталовите пазари

Европейската комисия избра Даниела Пеева за член на състава на сформирания High Level Forum на Съюза на капиталовите пазари (CMU), съобщават от АИКБ.

28 експерти от сектора на бизнеса и финансите, неправителствени организации и други институции ще дадат своя принос, ще споделят идеите и опита си за следващия етап на развитие и финализиране на проекта Съюза на капиталовите пазари.

Пеева е председател на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България и член на Съвета по капиталови пазари на Асоциацията на индустриалния капитал в България, както и от октомври 2019 г. е председател на Националната комисия по корпоративно управление.

High Level Forum е съставен от три подгрупи, фокусирани върху

  • създаване на екосистема, позволяваща лесно привличане на капитал, с особено внимание върху иновативните МСП;
  • развитието на структурата на европейския капиталов пазар, като се обръща особено внимание на това как новите финансови технологии могат да подкрепят този процес;
  • избор на инвестиции и достъпност до услугите на капиталови пазари за насърчаване на по-голямо участие на индивидуалните и дребни инвеститори.

Даниела Пеева е избрана да представлява интересите на малките пазари в първата подгрупа: създаване на екосистема, позволяваща лесно привличане на капитал, с особено внимание върху иновативните МСП.

Форумът започна своята работа на 26 ноември 2019 г. и има за цел да представи набор от препоръки за политиката на Съюза на капиталовите пазари до края на май 2020 г.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"