fbpx

Прокопиев, Дянков и Трайков оправдани по делото „ЕВН“

Специализираният съд оправда бизнесмена и издател на Дневник и Капитал, Иво Прокопиев, както и бившите министри от кабинета „Борисов 1“ Трайчо Трайков и Симеон Дянков.

По делото за продажбата на миноритарния дял на ЕВН с оправдателни присъди са и другите трима обвиняеми експертите на инвестиционния посредник „Булброкърс“ Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев, съобщава „Дневник“.

Дянков чу оправдаването си по скайп, тъй като е в САЩ и не може да пристигне за делото.

Според съдия Ангелова част от обвиненията не съставляват престъпления, а друга част от обвиненията са за престъпления, които не са извършени.

След края на заседанието, прокурор Емил Петров заяви, цитиран от „Дневник“: „Има време за говорене, има време и за мълчание. Сега е време за мълчание“. Той ще изчака изготвянето на подробните мотиви, за да протестират оправдателните присъди. Прокурор Наталия Станчева каза, че може да отговори на всеки един пункт от изложението на съдията, но също смята да изчака подробните мотиви.

Междувременно в новия си профил в Туитър главният прокурор Гешев написа:

„Уважение към решението на съда. Респект към колегите прокурори. Загубихме малка битка, но сме твърдо решени да спечелим войната срещу корумпираните политици и престъпно забогателите олигарси. В името на справедливостта за ограбените българи, които заслужават по-добър живот.“




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"