fbpx

Glovo придоби българската foodpanda, стъпва масирано на Балканите

Испанската глобална платформа за доставки Glovo придоби две от базираните в Берлин марки на Delivery Hero за 170 милиона евро. Собствеността в Румъния и опериращата в България foodpanda, както и Donesi в Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина и хърватската Pauza скоро ще сменят собствениците си, съобщава tech.eu.

Очаква се сделките в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна гора и Сърбия да приключат в рамките на следващите няколко седмици, при условие, че са приети обичайните регулаторни одобрения и са изпълнени условията, като румънската сделка ще бъде завършена след одобрение от националния орган по конкуренция.

Delivery Hero изгради ясен водещ бизнес в балканския регион през последните няколко години“, коментира основателят и изпълнителен директор на Delivery Hero Никлас Остбрег. „Въпреки това ние вярваме, че Glovo ще бъде в по-добра позиция да продължи да изгражда условията за невероятни преживявания за нашите клиенти в този регион“, добавя той.

Все още неприключил тази сделка, Glovo обяви и друго придобиване, този път местната компания за доставка на Словения Ehrana, срещу все още неразкрита сума.

Винаги е било от основно значение за нашата дългосрочна стратегия да се фокусираме върху пазари, където виждаме ясни възможности и където можем да изградим устойчив бизнес. Централна и Източна Европа е много важна част от този план“, заявява изпълнителният директор и съосновател на Glovo Оскар Пиер. „Регионът наистина възприе платформи за доставка при поискване и ние сме много развълнувани да засилваме присъствието си и да увеличаваме своя отпечатък в страни, които продължават да показват огромен потенциал за растеж.

Вече от няколко месеца Glovo е на българския пазар на доставки, подкрепен от много сериозна рекламна кампания, като до момента с foоdpanda бяха конкуренти.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"