fbpx

Мъск за пети път намалява цени на модели на Tesla

Tesla намали цените на двете си най-скъпи електрически превозни средства в Съединените щати, съобщава уебсайта на компанията, цитиран от Ройтерс. Това се случва дни, след като главният изпълнителен директор Илън Мъск каза, че последните намаления на цените на други модели са стимулирали търсенето.

Намаленията на цените, петата корекция на Tesla от началото на годината, варират от 4% за Model S до 9% за по-скъпия Model X.

Мъск изтъква многократно през последните месеци, че Tesla ще се съсредоточи върху намаляването на цените, за да стимулира търсенето и че е постигнала успех в постигането на поръчки чрез глобалните отстъпки, въведени през януари.

Желанието хората да притежават Tesla е изключително високо. Ограничаващият фактор е способността им да плащат за Tesla„, посочи Мъск миналата седмица на деня на инвеститора на Tesla.

Tesla намали цените на колите си на всички свои пазари през януари, предлагайки отстъпки до 20%, като много анализатори видяха в това начало на ценова война от лидера на пазара на електрически превозни средства.

Оттогава той коригира цените с темпове и честота, които надхвърлят опитите на утвърдените автомобилни производители в индустрия.

Model S и Model X, които се предлагат в базово задвижване на всички колела (AWD) и производителни „Plaid“ издания, представляват около 4% от глобалните доставки на Tesla през 2022 г.

Уебсайтът на Tesla показа, че е намалила цените на двете версии на своя Model S с $5000. Базовата версия на Model S е намалена с 5% до $89 990, докато цената на варианта Plaid е намалена с 4% до $109 990.

Цените както на производителността, така и на базовите варианти на автомобили Model X са намалени с $10 000, показа уебсайтът на производителя на електрически превозни средства.

Tesla има нова версия на Model 3 с кодово име „Highland“, планирана да влезе в производство по-късно тази година и промяна на Model Y с кодово име „Juniper“ за следващата година, съобщава още Reuters.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"