fbpx

От разговорите за правителство: облагаем минимум и без приватизация на ББР

Депутати от „Демократична България“ и „Има такъв народ“ са участвали във втория ден от експертните срещи, които трябва да съгласуват политики, обединяващи парламентарните групи за подкрепа на правителство, издигнато от партията на Слави Трифонов.

В партийната централа на „Да, България“ е постигнато съгласие по темата за въвеждане на необлагаем минимум от 2022 г. и „изоставяне“ на идеята за цялостна приватизация на Българската банка за развитие (ББР)

„Като цяло нямаме особени различния, що се отнася до финанси и икономика. Съгласихме се, че въвеждането на необлагаем минимум от 2022 г. е добре да се случи, говорихме за стимулиране на малките и средните предприятия, за реформи в еврофондовете, в банката за развитие, за евентуално листване на миноритарни дялове от банката за развитие на фондовата борса. Доколкото разбрахме, идеята за цялостна приватизация на ББР е изоставена“, е коментирал пред „Дневник“ след срещата Владислав Панев от „Демократична България“.

„Има изключително много съвпадения в програмите ни. Гледаме в една посока“, е изтъкнал от своя страна депутатът от „Има такъв народ“ Пламен Димитров.

Въвеждането на необлагаем минимум е част от приоритетите и на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ и на „БСП за България“. Социалистите са против приватизацията на ББР.

Предстоят експертни срещи по енергийни теми.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"