fbpx

Премиерът Петков изненадан от действията на КЕВР, дава 24-часов срок да бъдат анализирани

Кабинетът си е дал срок от 24 часа да анализира и обсъди предложените от КЕВР нови цени на тока и парното. Това обяви премиерът Петков след днешното извънредно заседание на новото правителство.

По думите на Петков трябва да се разбере и защо това точно сега се е случило, както и да се вземат „ясни и конкретни мерки да избегнем това, което за нас изглежда като сравнително голямо увеличение на цената, след като ние самите заявихме, че това ни е приоритет да не се случва“.

Припомняме, КЕВР обяви вчера – докато новият кабинет полагаше клетва в парламента, предложение за драстично покачване цените на тока за бита и парното от първи януари. Веднага се появиха коментари, че това се прави нарочно и е насочено срещу кабинета „Петков“.

Самият Кирил Петков не скри, че се е изненадал, че именно в деня, в който се е заклел като министър-председател, са били оповестени плановете на КЕВР за увеличение на цените, но не коментира дали вижда умисъл в това. „Ние сме тук, за да се справяме с проблемите“, изтъкна премиерът.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"