fbpx

„Роснефт“ обяви, че е единствената в света нефтена компания с печалба за 2020-та

Към момента „Роснефт“ е единствената нефтогазова компания в света, която завършва 2020 година на печалба. Това е заявил шефът на компанията Игор Сечин по време на среща с руския президент Путин.

Сечин е допуснал, че от отчетите с резултати, които ще представят други компании през годината може да се появят и още лидери, но за момента това е единствено „Роснефт“.

Компанията е заделила средства за изплащане на дивиденти в размер на 50 процента от печалбата за 2020 година, която е 147 мрд. рубли (близо 2,06 млрд. долара).

До края на 2020 г. органичното увеличение на резервите в оперативните активи на Роснефт възлиза на повече от 700 милиона тона петролен еквивалент по международни категории, е отбелязал още Сечин.

Той е информирал Путин, че през миналата година са открити още две находища в Карско море и Западно-Иркинското, които се явяват най-големите открити находища в света.

Запасите в Западно-Иркинското находище се оценяват на 511 млн. тона нефт и 138 млрд. куб. метра газ, а в Карско море, съответно 800 млрд куб. м и 514 куб. м.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"