fbpx

„С десни инструменти да постигаме леви цели“ – Петков и Василев отиват на избори

Ние вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели. Невдигане на данъци, освобождане от корупция, за да има по-високи доходи на пенсионери, по-добро здравеопазване и обраазование“, това е с няколко думи идеологията, на която стъпват досегашните министри Кирил Петков и Асен Василев при влизането си в реалната политика.

След като предаде поста в Министерството на икономиката на новия министър Везиева, Петков обяви официално, че двамата с Асен Василев ще участват на идващите предсрочни парламентарни избори.

Стана ясно, че двамата ще търсят партия, с която да участват на изборите, тъй като малкото оставащо време не им позволява да учредят и регистрират собствена. Петков обаче постави и едно условие – „Трябва да е някакъв тип структура, която вече съществува, но условието е „Доверете ни се“. За всичките тези варианти условието е едно – ние знаем какво трябва да се направи, имаме виждане, доказахме се за 4 месеца, не искаме да имаме обща идея, искаме да продължим това, което правихме досега“.

Хората, с които ще се заобиколим, ще бъдат със същия профил – хора с високо ниво на почтеност, които имат кариера и успешно битие извън политиката. Да си независим, значи да имаш алтернатива. Ако си мечтаеш само и единствено за кариера, ти ставаш зависим. Ще искаме нивото на почтеност да бъде доказуемо – да се знаят техните средства, какви са, откъде са„, коментира още Петков по отношение на бъдещите съмишленици.

Той увери, че какъвто и да е начинът, по който двамата ще участват в политиката, бъдещата им формация няма да бъде президентска партия, като призова да не се вярва на хора, които обикалят и искат подкрепа или пари за нова формация.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"