fbpx

„Студен резерв“ само от държавната ТЕЦ Марица Изток II, нареди Борисов

ток, електроенергия , тец марица изток 2

Студен резерв ще се ползва само от държавната ТЕЦ Марица Изток II. Това стана ясно, след като премиерът Борисов разпореди на енергийния министър Петкова да отиде в парламента и да разясни на депутатите въпросното решение.

Сваляш студения резерв от тук насетне. Студен резерв, ако ни е необходимо – само държавната ТЕЦ Марица Изток II”, е заявил Борисов в началото на днешното заседание на Министерския съвет, съобщават от пресслужбата на Дондуков 1.

Припомняме, до момента милиони левове се даваха за „студен резерв“ на ТЕЦ „Варна“, свързана с почетния председател на ДПС Ахмед Доган и на централата на Христо Ковачки, които печелеха търговете.

Това породи коментари, че този начин управляващите искат да се разграничат от ДПС и Ахмед Доган на фона на масовите протести в страната.

От АИКБ коментираха по темата, че не е достатъчно да се „премести“ студения резерв от топлоелектроцентрали, свързвани с Доган или Ковачки, към държавната ТЕЦ „Марица-изток 2“ ЕАД. Трябва да се прекрати това ненужно оскъпяване на сметките за електроенергия на хората и предприятията за заплащането на „студен резерв“ и съответно наливането на десетки милиони лева всяка година в сметките на избрани получатели.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"