fbpx

Tesla благодари на Шанхай и прави там най-големия център за износ на превозни средства в света

Властите в Шанхай са помогнали на Tesla да транспортира над 6000 работници и да извърши необходимата дезинфекция, за да отвори отново фабриката си миналия месец, на фона на блокирането на града, гласи благодарествено писмо, изпратено от Tesla, цитирано от Ройтерс.

Писмото е от 1 май, адресирано до местните власти в специалната зона Lingang в Шанхай, като очертава до какво положение е стигнал градът, за да помогне на Tesla, посочвайки значението на американския автомобилен производител за Шанхай, който от една страна се опитва да рестартира бизнеса, а от друга да ограничава разпространението на COVID-19.

Tesla отвори отново фабриката си в Шанхай на 19 април след 22-дневно спиране. В писмото си автомобилната корпорация благодари на служителите на Lingang за тяхната подкрепа и описва как компания, управлявана от Lingang Group, е организирала автобуси за транспортиране на 6000 работници на Tesla и нейните доставчици до фабриката, като е извършила и дезинфекционна работа, необходима за влизането в „затворен цикъл“ на производство.

Те се бориха в продължение на три последователни дни, работейки денонощно и без прекъсване, за да гарантират, че работниците на нашата компания могат да се върнат във фабриката“, казва Tesla в писмото.

Писмото също така очертава как Tesla планира допълнително разширение на завода си в Шанхай, съобщава още Ройтерс. Компанията ще построи нов завод на близкия терен в същия район, който е готов да добави годишен капацитет от 450 000 автомобила, включително Model 3s и Model Ys, превръщайки се в „най-големият център за износ на превозни средства в света“.

Заводът в Шанхай е доставил 484 100 превозни средства през 2021 г., отчетоха по-рано от Tesla.

22-дневното спиране на фабриката на Tesla в Шанхай е най-дългото, откакто е започнало производството в края на 2019 г., и е причинило загуба на повече от 50 000 превозни средства, според изчисления, базирани на плановете за производство на Tesla, видяни от Ройтерс.

Tesla произвежда своите превозни средства Model 3 и Model Y в Шанхай, обслужвайки китайския пазар и действайки като експортен център за Германия и Япония.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"