fbpx

БДЖ с ръст на приходите и при пътници, и при товари

БДЖ отчете ръст на приходите, като за първото тримесечие на годината в „БДЖ – Пътнически превози“ увеличението е с 20% в резултат на увеличения брой пътници, а в „Товарни превози“ ръстът на приходите е с 10 %, което се дължи на повече изпълнени заявки за превоз на товари и предоговoрени тарифи с клиентите на дружеството.

Предприети са стъпки за подобряване на предлаганата услуга, свързани с повишаване нивото на комфорт и обслужване от страна на персонала, съобщават от транспортното ведомство.

Паралелно с това, дружествата за пътнически и товарни превози са предприели мерки за оптимизация на разходите, като реалният ефект ще бъде отчетен още в края на този месец.

В резултат на по-добрите финансови резултати, ръководството на БДЖ предвижда поетапно повишение на заплатите на експлоатационния персонал, се казва още в информацията. Възнагражденията ще се увеличават съобразно критерии, свързани с личния принос и ангажираност на служителите към работния процес, както и постигнатите резултати, свързани с по-добри условия за превоз на пътници и товари.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"