fbpx

Ултимативно Мъск слага край на хоумофиса за Тесла

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е поискал служителите на компанията да се върнат в офиса или да напуснат, гласи съобщение, изпратено до персонала, което се разпространява в социалните медии, цитирано от Ройтерс.

Всеки, който желае да работи от разстояние, трябва да бъде в офиса за минимум (и имам предвид минимум) 40 часа седмично или да напусне Tesla“, гласи съобщението.

Ройтерс уточняват, че не са могли веднага да проверят автентичността на бележката. Tesla не отговаря на искане за коментар, Мъск също не можа да бъде намерен, отбелязва агенцията.

Мъск ще „прегледа и одобри“ всички случаи, които не могат да изпълнят минимума, става ясно от бележката.

Tesla се присъединява към вълната компании, които изискват връщане на служителите си в офиса. Докато някои големи работодатели са възприели политиките за доброволна работа от вкъщи за постоянно, други, включително Google, залагат, че е най-добре да се стимулират личните взаимодействия между колегите.

Главният изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал туитира през март, че офисите на Twitter ще бъдат отворени отново, но служителите все още могат да работят от вкъщи, ако искат.

Където се чувствате най-продуктивни и креативни, там е мястото, където ще работите и това включва работа от дома на пълен работен ден завинаги“, казва Агравал в туит от 3 март, цитиран от Ройтерс.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"