fbpx

Увеличението цената на природния газ засега се отлага

На първи април няма да има нова цена на природния газ. Това става ясно от кратко съобщение на Министерството на енергетиката, че „се удължава срокът за проверка на дейността на „Булгаргаз“ ЕАД за 2020 г., в това число на реализираните приходи и отчетените разходи, както и отражението им върху предложената от обществения доставчик цена на природния газ за месец април тази година“.

Припомняме, Булгаргаз предложи на КЕВР много сериозно увеличение (с 13%) цената на суровината, чието приемане по стечение на обстоятелствата предхожда провеждането на парламентарните избори.

Допълнителното време за преглед на предоставената от дружеството информация, извършване на съответните анализи, констатации и изводи се налага поради големия обем на информацията, както и периода, който следва да се провери – цялата 2020 г., изтъкват още от енергийното ведомство.

Това означава, че КЕВР няма как да определи нова цена на газа от утре, а и след време да потвърди поисканото от Булгаргаз увеличение, то това ще се случи след вота.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"