fbpx

Взето е решение за нов ядрен блок в „Козлодуй“, загатна Нинова

аец

Ще имаме нова ядрена мощност, обяви пред бТВ вицепремиерът Корнелия Нинова, като загатна, че ще е в „Козлодуй“, пише „Сега“.

Тя не е дала повече подробности, но от думите й е станало ясно, че решението вече е взето и то на днешното извънредно заседание на Министерски съвет.

От пресцентъра на МС обаче са уточнили пред „Сега“, че такова решение не е било разглеждано.

Нинова, която е и лидер на коалиционния партньор в правителдството БСП, е изтъкналаи, че благодарение на „балансираната позиция“ на левицата вече е намерено решение между двете крайни мнения за развитието на ядрената енергетика в България – пълен отказ от нея, каквото е настояването на „Демократична България“, и доскорошното настояване на самата БСП за нова централа в Белене.

Накрая благодарение на БСП се стигна до резултат – ще има нова ядрена мощност, може би нов блок в „Козлодуй“, заявява  Нинова.

Припомняме, вчера вицепремиерът и финансов министър Асен Василев обяви, че са започнали преговори с гръцките си колеги за изграждане на нова ядрена мощност у нас, която ще бъде ползвана от Гърция по 20-годишен договор. Василев също не отговори на въпроса къде ще се намира тази мощност, но посочи, че ще се действа изключително бързо, при положение, че има купувач на тази електроенергия.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"