fbpx

Заложени капани за новите шефове на „Булгаргаз“?

Новото ръководство на „Булгаргаз“ започва вътрешно разследване, след като се появиха сигнали за съмнителни сделки за износ на газ за Румъния, от които неизвестни за момента частни лица може да са се обогатили за сметка на държавата.

Предстои разследване какви търгове са били проведени и за какво количество газ, както и за това от кого са възложени процедурите, заявяват от дружеството пред бТВ.

Случайно или не, въпросните сделки, за които пред телевизията разказват Румен Петков от АБВ и Румен Овчаров, са станали в петък, само часове, след като новото ръководство е вписано в Търговския регистър и е встъпило в длъжност

Новият борд обаче не е могъл да разчита на приемственост от старото ръководство, става ясно от съобщение на сайта на дружеството.

Въпреки усилията на новото ръководство за правоприемство, чрез предаване на документация, съдържаща информация относно текущото състояние и дейността  на дружеството, такова не бе осъществено. Причината за това е, че вече освободеното ръководство, в последния си работен ден, е прекратилo трудовите правоотношения на служители, заемащи  ръководни позиции, срещу парични обезщетения  в размер  на повече от 170 000 лева, се посочва в информацията, като се подчертава, че бордът счита тези действия за недопустими.

Иначе Петков и Овчаров са разкрили пред бТВ, че „Булгаргаз“ вчера – петък, е продала 60 000 мегавата газ на Румъния за събота и неделя, очевидно чрез посредник, защото компанията по думите на Петков няма лиценза за такава сделка. Цената на мегават според лидера на АБВ в България в момента е 55 евро , а в Румъния – 85 евро.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"