fbpx

Узбеккосмос и Nokia договарят бъдещо сътрудничество

Посолството на Узбекистан в Рига е организирало и провело видеоконферентна среща между ръководството и експертите на Агенцията за космически изследвания и технологии при Министерския съвет на Узбекистан – „Узбеккосмос“ и финландската корпорация NOKIA, съобщава DUNYO Information Agency, цитирана от Blacksea-caspia.

NOKIA е световно известна транснационална технологична корпорация, която работи в повече от 100 държави по света. Персоналът и надхвърля 103 хиляди души. Годишният й доход достига 23 милиарда американски долара. Влиза в списъка на 500-те най-големи компании по света според Fortune Global 500. Компанията разработва следващото поколение стандарти за мрежите с подвижна връзка 5 G и има представителство в Узбекистан.

Представителите на „Узбеккосмос“ са изложили подробна информация за задачите на новата Агенция. Подчертано е било особеното внимание на ръководството на Узбекистан към въпросите за развитието на космическия отрасъл и за привличането на авангардния опит на световните лидери в тази област. Във връзка с това е бил заявен интерес за определяне не сферите, в които би могло да се осъществява съвместно сътрудничество.

От своя страна експертите на NOKIA са направили подробно представяне на възможностите на компанията, които биха могли да представляват интерес за узбекската страна. Направени са били конкретни предложения за перспективни направления, в които да се осъществява сътрудничеството между Узбекистан и NOKIA.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"