Cardano предлага увеличаване размера на блоковете

Cardano предлага увеличаване размера на блоковете

Input-Output, компанията за разработка на мрежата Cardano, предложи увеличаване на размера на блока на мрежата с 11%.

Предложихме следната актуализация на параметрите, тъй като продължаваме да увеличаваме капацитета на мрежата #Cardano в съответствие с плана. Предложението ще увеличи размера на блока с още 8 КБ, като го направи от 72 КБ на 80 КБ„, се казва в туит на Input-Output.

Блоковете са партиди от трансакции, които се потвърждават и записват в блокчейна. По-големите размери означават, че повече трансакции могат да бъдат включени във всяка партида. Това може да повлияе на времето за трансакции и общия капацитет на мрежата.

Отделно предложение беше допълнително задействано за повишаване на производителността на Plutus, платформата за интелигентни договори на блокчейна Cardano. Input-Output заяви, че единиците скриптова памет на трансакция – или количеството данни, което може да бъде включено в една трансакция – на Cardano сега ще се увеличи до 14 милиона от 12,5 милиона.

Очаква се промените да подобрят производителността на приложенията, изградени на Cardano, като същевременно увеличат общия капацитет на мрежата, казват от Input Output.

Предложенията са в съответствие с по-широк план за увеличаване на обемите на трансакциите в мрежата Cardano, докато тя се движи към превръщането й в блокчейн, фокусиран върху децентрализираните финанси (DeFi). DeFi се отнася до финансови услуги, които зависят от интелигентни договори вместо от трети страни, като банки и правителства.

SundaeSwap (DEX), първата децентрализирана борса с DeFi на Cardano, стартира през януари. DEX предлага няколко токена за търговия, които се състоят от оригиналните токени Cardano, като SUNDAE, ADA и метавселенски токен PAVIA, наред с няколко други.

Въпреки това, към момента на писане, суаповете на SundaeSwap са бавни. „Мрежата е изключително претоварена в момента. Суаповете може да се провалят или да не преминат, докато задръстванията не намалеят“, се казва в известие в DEX.

Цените на ADA са се повишили с 3% през последните 24 часа, показват данни от аналитичната услуга CoinGecko. ADA се купуваше на цена от $1,10 в ранните часове на денонощието, но падна с пет цента след номинална разпродажба.

При ниската цена на токена и голямото поле за развитие на проекта, ADA представлява апетитна инвестиционна възможност за всеки, който има няколко излишни лева и апетит към среднорискови инвестиции.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"