fbpx

Ако автомобилът ви Тесла се запали, трябва да счупите прозореца, за да се измъкнете

Канадските власти са започнали разследване след инцидент във Ванкувър, при който, според шофьора, нищо не е работило както трябва в автомобила му.

Това е нов тежък инцидент, в който е въвлечен автомобил Тесла, пише Capital.fr*. Публикувано е видео, в което се вижда как шофьорът на една Тесла чупи стъклото на колата, за да се измъкне, докато огънят започва да се разпространява в купето. Дим е бил забелязан няколко минути преди огнените пламъци да обхванат вътрешността на автомобила.

Щофоьорът на Теслата разказва, че е трябвало „да разбие прозореца“. „Счупих го, защото цялата система беше спряла да работи. Захранването на функционираше, вратата не се отваряше, прозорците не се смъкваха“. Пожарникарите пристигнали на място и успели да загасят пожара пет минути по-късно. Собственикът на Теслата споделя, че е закупил автомобила само преди осем месеца.

Започна разследване

От своя страна Канадската агенция за автомобилна безопасност се свърза с Тесла с искане за съвместна инспекция на автомобила, за да се определят причините за инцидента. Случаят беше отнесен и до Федералната агенция на САЩ за безопасност по пътищата. Тя посочи, че се е свързала с Тесла за получаване на допълнителна информация. Засега от Тесла отказват всякакъв коментар.

Не за първи път автопроизводителят се изправя пред проблеми, свързани с пожари в колите му. Миналото лято в Пенсилвания една Тесла S Plaid се запалва, като шофьорът ѝ се оказа заклещен в купето. Няколко противопожарни екипа идват спешно на място. През април 2019 г. в Китай един автомобил модел S сащо се пали без причина. Друг дефект на колата, който се проявява прекалено често е автопилотът. Той е подложен на остра критика от американските власти след инциденти с няколко автомобила на паркинги. Според федералната агенция, след 2018 г. са станали 11 такива инцидента.

*Превод Георги Саулов




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"