Готова е отсечката Ст. Загора - Чирпан и към София

Готова е отсечката Ст. Загора - Чирпан и към София

Пуска се движението и в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“.

С възстановяването на трафика от утре, 22 юли, след 14 часа, завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора, съобщават от АПИ.

Припомняме, преди седмица бе отпушен участъкът към Бургас, където в първите дни на летните месеци и активния отпускарски сезон се образуваха внушителни тапи.

С ремонта на 23 км участък приключва започналото през октомври м. г. поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ „Тракия“.

Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на  общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"