fbpx

И Русия втвърди тона, привика посланика си от Вашингтон

Посланикът на Русия в САЩ А. Антонов е извикан в Москва за консултации, съобщава говорителят на външното министерство Мария Захарова. Целта е да се анализира как се развиват отношенията със САЩ.

Новата американска администрация е на власт почти два месеца, като не е далеч символичната граница от 100 дни и това е добър повод да оценим, какво в екипа на Джо Байдън се получава и какво не съвсем, заявява Захарова.

Припомняме, по-рано днес президентът Байдън заяви в прав текст, че смята Владимир Путин за убиец, който скоро ще си плати за насочването на опитите да се повлияе в полза на Доналд Тръмп на президентските избори през 2020 г.

От думите на Захарова се разбира, че за Русия е важно да се определи как може да бъдат коригирани намиращите се в тежко състояние руско-американски връзки, които в последните години Вашингтон е довел до задънена улица.

Ние сме заинтересовани да не допуснем необратимата им деградация, ако американците осъзнават свързаните с това рискове, заявява още Захарова.

В края лаконично се изтъква, че руският посланик във Вашингтон ще проведе консултации както във външното министерство в Москва, така и в други „специализирани ведомства“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"