fbpx

Кабинетът вдигна заплатата на шефа на НАП

Правителството увеличи основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова, считано от 01.01.2021 г.

Обяснява се, че увеличението е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г. Отчетен е и водещият принос на Димитрова за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги.

Взет е предвид и фактът, че с промените в Закона за хазарта (ДВ, бр. 69 от 2020 г.) на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности.

По информация на „Сега“ заплатата на Димитрова е индексирана с 550 лева и става 6050 лева. Изданието уточнява, че данъчен номер едно взима и сериозни бонуси, видно от имуществените й декларации.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"