fbpx

Кабинетът все пак ще внесе Плана за възстановяване в ЕК

Правителството в оставка все пак ще внесе националния План за възстановяване и развитие в Европейската комисия. Това се разбра от думите на Бойко Борисов по време на поредна среща с министри в дома му в Банкя.

Срокът за внасяне на плана изтича тази седмица на 30 април, като той не е задължителен за спазване, но забавянето може да се отрази на първите авансови плащания за тази година.

Преди време вицепремиерът Томислав Дончев, който ръководи създаването на българския план, обяви, че няма да е честно спрямо следващото правителство, ако кабинетът в оставка внесе плана. Това бе последвано от остра реакция както от останалите политически партии, така и от средите на бизнеса. Новосформираният парламент поиска Борисов да представи третата редакция на плана пред депутатите, но премиерът в оставка направи всичко възможно, за да не се яви в Народното събрание. БСП пък напомни, че откакто през миналата година е започнала работата по документа, те са настоявали той да бъде представен в предишното Народно събрание, но ГЕРБ са отказвали.

Всеобщото мнение е, че време за сериозни корекции в плана няма, още повече, че те могат да бъдат реализирани и след внасянето на документа за обсъждане в Еврокомисията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"