fbpx

От хеликоптер Борисов инспектира строежа на „Хемус“

Автомагистрала „Хемус“ ще промени облика на Севера и Северозапада за няколко десетилетия напред. За хората от Плевен, Ловеч и Търговище автомагистралата ще е богатство.

Това е заявил Бойко Борисов, който е проверил в напредъка по изграждането на магистралата, облитайки с хеликоптер трасето между Боаза и Велико Търново.

Премиерът е изтъкнал, че през последните 4 години за строителството на „Хемус“ са дадени 2,2 милиарда лева.

Активно се извършва изграждането на многото съоръжения по магистралата, работи се на максимални обороти в участъците като този от пътен възел “Боаза” до пътен възел “Буховци”, съобщават още от правителствената пресслужба. Интензивно се строят първите 50 километра до Плевен. Около Велико Търново се извършват подготвителни дейности, а останалата част на „Хемус“ е на етап проектиране.

Премиерът е бил придружен от министъра на финансите Кирил Ананиев и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Ананиев също е взел отношение по въпроса, изтъквайки, че по автомагистрала „Хемус“ се работи ускорено, „а това означава, че българите ще пътуват много по-бързо, по–комфортно и по-безопасно. Бизнесът също ще бъде много доволен“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"