Петков договори среща Световна банка - правителство

Петков договори среща Световна банка - правителство

Среща на Световната банка с правителството в София са договорили министър-председателят Кирил Петков и президентът на банката.  Детайлите по организацията на срещата предстои да бъдат уточнени, като целта е задълбочаване на сътрудничеството с още по-голяма добавена стойност за България, съобщават от правителствената пресслужба.

В рамките на посещението си в САЩ Петков е разговарял в централата на Банката във Вашингтон с Малпас и с изпълнителния директор на Нидерландската група в Световната банка Кун Давидзе.

В рамките на разговорите бяха обсъдени възможностите за предоставяне на техническа помощ от Световната банка за България в подкрепа на реформите у нас, както и за инфраструктура, здравеопазване и проекти по линия на Плана за възстановяване и устойчивост. Войната в Украйна и теми от енергийната сфера също бяха във фокуса на срещата на Петков с Малпас и Давидзе.

Във Вашингтон българският министър-председател се срещна също с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"