fbpx

Платформа за търговия с канабис обяви впечатляващи финансови резултати

Платформата за търговия на едро с канабис LeafLink съобщи, че нейните системи за плащания са обработили над 1 милиард долара транзакции от създаването на компанията през март 2016 г., информира Ройтерс.

LeafLink е business-to-business платформа, която помага на дистрибуторите и търговците на дребно на канабис да управляват своите операции, да създават, плащат и изпращат своите поръчки.

Все повече щати в САЩ се ориентират към разрешаване на продажбата на канабис за развлечение, което засилва продължаващата подкрепа и търсенето на канабис след налагането на локдауна по време на пандемията COVID-19.

Тъй като канабисът се развива бързо, от съществено значение е нашата платформа да е в крак с променящите се нужди на клиентите ни, тъй като предоставяме критична ликвидност на индустрията“, казва Райън Смит, главен изпълнителен директор и съосновател на LeafLink, цитиран от агенцията.

Системите на LeafLink вече са извършили транзакции над $1 милиард в обем на плащания до момента през 1700 активни оператора и 22 пазара.

Подкрепен от фирми за рисков капитал и инвеститори, включително Founders Fund, Thrive Capital, Nosara Capital и Lerer Hippeau, LeafLink е събрал повече от $131 милиона собствен капитал до момента, както и кредитно облекчение от $250 милиона.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"