fbpx

Структури отвън пречели на сделката за ЧЕЗ България

чез българия

Възможно е да намалим цената на тока. Това обяви в студиото на бТВ председателят на Надзорния съвет на Еврохолд Асен Христов.

Припомняме, дружеството е настоящият кандидат за активите на „ЧЕЗ България“, а днес се очаква „Еврохолд“-България да представи Стратегията си за развитие на компаниите от групата.

По думите на Христов задържането или намаляването цената на тока може да стане с инвестиции и нови технологии, чрез които ще бъдат намалени загубите – от кражби и технологични.

Има структури отвън, които пречат активите на ЧЕЗ да бъдат продадени, коментира още Асен Христов. Той припомни позицията на ръководството на ЧЕЗ, които предупредиха, че и ако този път сделката не стане, трети няма да има и те остават още пет години в страната ни.

„Сделката е от национален интерес. Има структури отвън, които имат интерес да попречат на тази сделка. Въпросът е дали в България има достатъчно предатели, които да ги подкрепят. В последните месеци се водеше кампания срещу „Еврохолд“, но всичко удари на камък. На този етап сделката няма да бъде прекратена“, коментира още Асен Христов.

Христов посочи, че компанията му „не е Гинка“, нито пък „корупционна тишина“, във връзка с провалилия се първи кандидат за ЧЕЗ България – компанията на Гинка Върбакова, Инерком.. „Показахме голяма част от нашите планове. В екипа по сделката работиха над 100 международни и български експерти.“, изтъкна той.

Шефът на Надзора на „Еврохолд“ увери, че няма протекция за сделката от политическо лице у нас.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"