fbpx

Спазвайте дисциплина и ще имаме сезон, обещава Николова на Боровец

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова инспектира ски съоръженията в Боровец, където заяви, че няма данни за нарушения в трите зимни курорта, а празниците показали, че бизнесът ни е дисциплиниран.

Тя е подчертала, че чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността, но и бъдещето на сектора. Не можем да си позволим спадове в тази тежка ситуация заради нарушения и последвали ги санкции, тъй като това влияе директно и върху имиджа на страната, и върху оценката за сектора, коментира още вицепремиерът.

Николова е предупредила, че ако всички са дисциплинирани –  и туристите, и представителите на бизнеса, ще може да се  отчете сезон, като е обърнала внимание, че в Европа курортите не работят, но тук са отворени.

Тя е направила инспекция на кабинковия лифт в курорта, разяснявайки, че всичко трябва да се дезинфекцира и да се осигурява необходимата дистанция. Министърът е отправила препоръка правилата да са на публични места, защото достъпността и информираността е много важна.

Николова е предупредила още, че се следи стриктно работата на ресторантите и дали има сменен режим. Работят само ресторантите в хотелите, при това с лимитиран час – 22 часа. Ако сме дисциплинирани, спазваме мерките и бройките на заразените и болни намалеят, ще може да обсъждаме и други мерки, облекчаващи ресторантите, категорична е тя.

Николова е разговаряла и със ски легендата Петър Попангелов, който е обяснил, че ски училищата са запознати с указанията за работа и стриктно се спазват изискванията за ограничаване броя на участниците в групите. Той е посочил, че се следва препоръката да няма повече от 10 души в група.

Станало е ясно, че има интерес към услугите на професионалните ски и сноуборд инструктори дори и в този нетипичен сезон.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"