fbpx

Шефът на Топлофикация София подаде оставка

Оставка е подал изпълнителният директор на Топлофикация София инж. Кремен Георгиев. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Изтъква се, че решението му е било предмет на предварително обсъждане и на по-ранен етап с Надзорния съвет, който своевременно е предприел действия за осигуряване нормалното функциониране на дружеството.

Става ясно, че Надзорният съвет на „Топлофикация София“ ЕАД е приел единодушно постъпилото заявление за освобождаване на инж. Георгиев като изпълнителен директор на дружеството и веднага е утвърден за нов изпълнителен член на Управителния съвет Александър Александров.

Александров е магистър „Топлоенергетика“ от Технически университет – София, с няколко специализации в Германия, включително по Програма за обучение на висши мениджърски кадри и повече от 20 годишен опит на ръководни позиции във водещи български и международни компании.

Рокадата на върха на столичната топлофикация идва в самото начало на отоплителния сезон и няколко месеца, след като „Булгаргаз“ заведе дело срещу дружеството за дължими 35 млн. лева за доставен природен газ.

Сумата е част от общо дълг от над 120 млн. лв., натрупан само за година – в периода август 2018 – август 2019 година, след като преди това „Булгаргаз“ продаде на Българския енергиен холдинг вземанията си от столичното дружество в размер на 105 млн. лева, припомня „Дневник“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"