fbpx

И Сърбия ни подканя да бързаме с Турски поток

И директорът на „Србијагас“ Душан Баятович подкани България да забърза завършването на своята част от Турски поток. Пред националната телевизия РТС Баятович обяви, че Сърбия е прилючила с полагането на тръби в своя участък на газопровода, пише „Дневник“.

Той посочи, че всички тръби по дългото 403 км трасе са положени, включително под реки, канали, жп линии, а от него ще има 3 разклонения – при Парачин, Белград и Зренянин. Още един изход трябва да има към газохранилището „Банатски двор“, за което той настоява да бъде разширено.

Припомняме, преди дни руският президент Путин заяви, че България бави строежа на своя участък и по тази причина може да бъде изключена от проекта.

Душан Баятович се похвали още, че според американски и германски консултанти компанията „Србијагас“ е била три пъти по-ефективна от водещи европейски компании.

По думите му, целият капацитет на „Турски поток“ бил разпродаден, което означавало, че проектът е търговски, а не политически, че Източна Европа била гладна за газопроводи и на това не бивало да се пречи по политически съображения.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"