fbpx

Тютюнев гигант призова след 10 години да няма цигари

Изпълнителният директор на „Филип Морис Интернешънъл“ Яцек Олчак призова правителството на Обединеното кралство да забрани цигарите в рамките на едно десетилетие, ход, който би поставил извън закона собствената й марка Marlboro, пише „Гардиън“.

В интервю за Sunday Telegraph Олчак изтъква, че компанията му може да „види света без цигари … и всъщност, колкото по-скоро се случи, толкова по-добре е за всички.“ Цигарите трябва да се третират като бензинови автомобили, чиято продажба трябва да бъде забранена от 2030 г., подчертава той.

По думите му, действията на правителството биха сложили край на объркването сред пушачите, някои от които все още смятат, че „алтернативите са по-лоши от цигарите“.
„Дайте им избор на алтернативи без тютюнев дим … с правилното регулиране и информация това може да се случи след 10 години в някои страни. Можете да разрешите проблема веднъж и завинаги“, убеден е Олчак.

От Филип Морис Интернешънъл (PMI) наскоро заявиха, че искат половината от оборота им да идва от продукти за непушачи, тъй като компанията се превръща в „компания за здравеопазване и уелнес“.

Независимо от това PMI са подложени на атака от активистите срещу тютюнопушенето, които я обвиняват в лицемерие, след като компанията поиска да придобие срещу £ 1 млрд. Vectura, британска аптечна компания, която произвежда инхалатори за астма.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"