fbpx

Започва изплащането на финансови помощи за автобусните превозвачи

Министерството на транспорта e одобрило за финансиране първите 208 заявления на автобусни превозвачи. Те са от първата оценителна сесия, уточняват от ведомството.

Одобрените до момента заявления са на обща стойност близо 14 милиона лева, като средствата се отпускат по процедура BG16RFOP002-2.091 „Подкрепа за МСП, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

От министерството уверяват, че в максимално кратки срокове ще се пристъпи към сключване на договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с кандидатите, чиито заявления са одобрени.

Заявленията, от първата сесия, които не са включени в публикуваните списъци, все още не са обработени и оценката не е приключила. Резултатите за тези заявления ще бъдат публикувани допълнително.

Продължава работата и по втората оценителна сесия, като предстои списъците с одобрените участници да бъдат публикувани. Двете сесии включват всички 639 проектни предложения, подадени в определените срокове.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"