С набраните над $900 млн. Forte разширява своите продукти и услуги

С набраните над $900 млн. Forte разширява своите продукти и услуги

Forte ще използва финансирането, с което общият му капитал, набран тази година, надхвърля 900 милиона долара, за да разшири своите продукти и услуги, става ясно от публикщация на CoinDesk.

Основните крипто играчи Andreessen Horowitz (a16z), Cosmos, Polygon Studios и Solana Ventures бяха сред тези, които инвестираха допълнителни 725 милиона долара във финансиране, за да приключат кръг от Серия B за блокчейн платформата за игри Forte.

Кръгът бе воден от Sea Capital и Kora Management с участието на редица издатели на игри и медии, включително Animoca Brands, Big Bets (Huuuge Games), Overwolf, Playstudios, Warner Music Group и zVentures (Razer).

Финансирането ще бъде използвано за разширяване на продуктите и услугите на Forte, както и за ускоряване на въвеждането на нови издатели на игри и контент.

Платформата на Forte се използва от издателите на игри, за да включат блокчейн технологията в своите игри. Платформата също така позволява да се изсичат и продават незаменими токени (NFT).

През май Forte събра 185 милиона долара в кръг от Серия А при оценка от 1 милиард долара, водена от Griffin Gaming Partners.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"