Тактики за NFT

Тактики за NFT

Само 28,5% от NFT, закупени по време на „копаене“, водят до печалба. От друга страна, повече от 65% от НФТ, закупени от други потребители на вторичните пазари, водят до печалба, сочат данните, получени от основния пазар на незаменими токени (NFT) – OpenSea.

NFTs „далеч не са сигурна инвестиция“ и само 1 от 4 NFT, закупени по време на копаене, могат да осигурят на собствениците си печалба, според доклад на компанията за анализ на блокчейн Chainalysis.

Те обаче отбелязаха, че с някои тактики може да се постигне по-голям успех.

Chainalysis твърди, че повече шансове за успех биха имали проектите на NFT, които „се включват“ в белия списък на своите ревностни последователи, събират ги в сървър на Discord или Telegram и им позволяват да купуват NFT с отстъпка. Това е така, защото тези последователи ще популяризират проекта в социалните медии, което се явява маркетинг стратегия на проект, който все още не е стартиран.

„Повече от всичко друго NFT се основават на растеж на общността от уста на уста. Погледнете практически всеки успешен NFT проект и вероятно ще откриете сървъри на Discord и тредове в Twitter, пълни с ентусиасти, популяризиращи проекта. Това е по замисъл“, изтъква докладът.

Докладът също така отбелязва, че е почти невъзможно потребителите да получат значителна възвръщаемост от покупките за копаене, ако не са в белия списък, като се показва, че, потребителите, които „правят белия списък и по-късно продават новоизпечения си NFT, печелят в 75,7% от времето, срещу само 20,8% за потребители, които правят това, без да бъдат в този списък.“

Освен това Chainalysis заяви, че продажбите на NFT идват от различни региони, което предполага, че индустрията е постигнала световна популярност.

Близо 80% от NFT транзакциите са на дребно или по-точно на стойност под 10 000 USD. Въпреки че в последно време по-големите NFT транзакции станаха по-често срещани.

Част от NFT, предлагани от основателя на пазара за „тъмни“ сделки на Silk Road Рос Улбрихт в момента имат най-високата цена от 666 ethereum (ETH), или приблизително 2,64 милиона долара. Освен това NFT на художника Beeple наскоро изкара 28,9 милиона долара.

Пазарът на NFT е отбелязал експлозивен растеж през 2021 г., и до момента е обработил транзакции на стойност над 26,9 милиарда долара, като около 10,7 милиарда долара от тях идват само през третото тримесечие, според доставчика на информация за dapp – DappRadar.

CryptoPunks, стартиран през 2017 г., се счита за най-популярният NFT проект, с над 3 милиарда долара обем на транзакциите от март 2021 г.

Междувременно Готие Цупингер, съосновател на уебсайта за проследяване на NFT NonFungible.com, казва в интервю за Bloomberg, че по-голямата част от изсечените NFT вероятно ще са безполезни.

Може би 90% от колекциите, изсечени днес, са напълно безполезни и безсмислени“, изтъква Цупингер в средата на септември.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"