fbpx

US сенатор не изключва криптовалутите да се превърнат в световна резервна валута

Тъй като хората продължават да губят вяра и доверие в правителствата и техните политики, криптовалутите може да се възползват от ситуацията и да се превърнат в световна резервна валута”, заявява сенаторът републиканец Ранд Пол в интервю за Axios, обсъждайки бъдещето на биткойн и фиатната валута в САЩ.

Въпреки че сенаторът не конкретизира за коя криптовалута говори в интервюто, той до момента не е одобрявал публично друга криптовалута, освен биткойн, което показва, че вероятно има предвид именно нея. Което не трябва да е изненада, като се има предвид, че BTC е единствената криптовалута, подходяща да функционира като резерв.

Правителствените валути са също толкова ненадеждни – те също са фиатни валути. Те не са подкрепени с нищо„, твърди Пол, който прие дарения в BTC в кампанията си през 2016 г..

Проучване на Галъп, публикувано на 30 септември, подчертава как доверието на американците в правителството остава ниско. Проучването установява, че общото доверие във федералното правителство за справяне с международните проблеми е на рекордно ниските 39%, докато доверието в съдебната власт е на 54%, което е спад от 13 пункта спрямо 2020 г. Доверието на американските граждани в техния щат (57% ) и местните правителства (66%) продължават да са по-високи от доверието във федералното правителство.

Според Пол, ако хората продължат да губят вяра в способността на своето правителство да се справя с проблемите и да представлява най-добре техните интереси, криптовалутите ще се възползват и ще бъдат още по-лесно приети.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"