fbpx

400-тонна баржа застрашава Story Bridge в Бризбейн

Запазва се бедствената ситуация в Бризбейн и един от най-населените австралийски щати Нов Южен Уелс, предизвикана от стихийните дъждове и наводнения.

400-тонна баржа със 150-тонен кран е изложена на риск да се откъсне напълно в Кенгуру Пойнт и да отплава по течението на река Бризбейн, като се блъсне в кея Хауърд Смит или в Story Bridge. Полицията не е сигурна дали кранът е със същата височина като Story Bridge

Органите на реда следят ситуацията с лодка и друг влекач по маршрута. От понтона, носещ крана, вече са се откъснали две големи парчета от конструкцията.

Полицията е в готовност, за да затвори Story Bridge, в случай че шлепът се освободи напълно и стане неуправляем.

Хауърд Смит остава евакуиран, като полицията повтаря молбата си  хората да се въздържат от разходки по крайбрежната алея.

Междувременно кметът на град Лисмор в Нов Южен Уелс заявява, че наводнението е „катастрофално“. Много хора са били хванати неподготвени от скоростта на надигащата се вода.

Колкото и да беше подготвен Лисмор през последните няколко дни, големината и височината на реката наистина изненадаха много хора, изтъква градоначалника.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"