fbpx

70 премиери на „Автосалон София 2019“

автосалон софия 2019

Международният автомобилен салон София 2019 се открива официално на 11 октомври – петък. Мащабното събитие е организирано от Асоциацията на автомобилните производители и ще се проведе от 12 до 20-ти октомври в Интер Експо Център.

Над 75 фирми-изложители ще представят най-доброто от автомобилната индустрия на 12 000 кв. м изложбена площ. Повече от 70 технологични новости и премиери ще бъдат демонтрирани на 24-то издание на автомобилния салон в София.

Сред официалните гости на откриването ще бъдат министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Посетителите ще видят 250 експоната. Очаква се особен интерес към 16 нови модела, 13 фейслифта и 18 модификации. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – 13 електрически, 5 plug–in хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан.

Международният автомобилен салон в София е едно от най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на „Международната организация на автомобилните производители” (OICA), наред с автомобилните изложения в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и Токио.

Автомобилният салон София 2019 се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия от форумите досега, както и единственият салон в Европа тази година с участието на всички водещи производители.

Запазено място в изложението имат също производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, кар аудио системи, лизингови компании, банки, застрахователи.

Феновете на Формула 1 ще усетят част от атмосферата и адреналина на едно състезание, управлявайки дистанционно задвижвани автомобили, базирани на истински модели, по специална състезателна мини писта. За победителите ще има специална награда – безплатен абонамент за платформата „Play Diema Xtra”. Посетителите на щанда на Shell ще могат да проверят своите шофьорски умения и рефлекси посредством симулатор на пистата „Фиорано“ в Маранело, Италия.

Един от посетителите на изложението ще има шанса да си тръгне с нов автомобил.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"