fbpx

Централната част на София е блокирана, придвижването е трудно

Възлови кръстовища в София са блокирани, след като от вчера протестиращите започнаха да изграждат палаткови лагери.

Днес се очаква сериозно затруднение при придвижването в столицата заради протестите, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

На площад „Орлов мост“ са разположили поне десетина палатки и въпреки усилията на полицията, протестиращите не са склонни на никакви отстъпки. Виждат се надписи „Извинявайте за неудобството. Държавата е в ремонт“. Създадена е организация трафикът и автобусите на градския транспорт да бъдат изведени от кръстовището на „Орлов мост“.

От площад „Независимост“ към Президентството също са вдигнати палатки.

Хаджиев призна, че през последните няколко дни има ескалация на напрежението. Лично той няколко пъти се е опитвал да разговаря с протестиращите, но без резултат.

„Надявам се на здравия разум и на протестиращите, и на останалите граждани. За нас е изключително важно всички да бъдем толерантни и отново напомням, че ние никога не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог и да ги убеждаваме, че в крайна сметка и другите граждани имат права и трябва да се придвижват спокойно, за да стигнат до работните си места“, каза още Георги Хаджиев.

По различни изчисление по време на снощния 21 ден от протестите в столицата в шествията са се включили над 60 000 души. Исканията продължават да бъдат оставка на правителството и на главния прокурор.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"